Шедьовърът „Челюсти“ ни кани отново във водата

Ще влезете ли обратно във водата? Ще бъдете „хванати“ от Челюсти

04 септември 2022
social
Снимка от Forum Film Bulgaria

Този септември режисьорът Стивън Спилбърг ни кани да изживеем отново на големия екран филма, превърнал се не само в еталон за летен блокбъстър, но и за качествено кино като цяло – Челюсти. Всички фенове ще имат и уникалната възможност да го видят, както никога досега, за първи път в един от най-отличителните формати за кино – IMAX.

Базиран на едноименния роман на Питър Бенчли, Челюсти разказва за жителите на курортно американско градче, което е изправено пред немислим ужас: в крайбрежните води се появява акула-убиец. Местният шериф Мартин Броуди (Рой Шайдър) иска да затвори плажовете, но кметът отказва, от страх, че липсата на приходи ще се отрази пагубно на града. Ихтиологът Мат Хупър (Ричард Драйфус) и опитният ловец на акули  Куинт (Робърт Шоу), всеки по свои користни причини, предлагат помощта си на Броуди и тримата се отправят в морето за епична битка на човека срещу природата.

Признат за един от шедьоврите на седмото изкуство, 47 години след премиерата си  Челюсти не е изгубил и частица от ефективността си и продължава да е също толкова страховит и релевантен.

Новини