Ще има VR версия на играта "Assassin's Creed"

13 юни 2023
Assasins Creed
Снимка от Youtube Assassin"s Creed Mirage

Френската компания за видеоигри Ubisoft обяви, че до края на годината ще бъде налична версия за виртуална реалност (VR) на хитовия франчайз "Assassin's Creed". Играчите в "Assassin's Creed Nexus VR" ще влязат в ролите на предишни герои от франчайза.

Геймплеят в "Assassin's Creed" включва много катерене, скачане между сгради, бягане, битки и др.

"Игрите, които работят най-добре във VR, очевидно са тези, които се отличават с много физика; така че това ни позволява да направим нещо различно и по-добро в някои отношения от версията без VR", казва Вотипка.

Екипът на Ubisoft се е посветил на това да се увери, че хората, които се дезориентират или им се гади от VR, се чувстват комфортно, като е добавил функции като бързи начини за "телепортиране" на героите от едно място на друго. В началото екипът е обсъждал и колко реалистично трябва да бъде във VR някой да се промъкне до човек и да го прободе смъртоносно. Дизайнерите на играта са намалили насилието в сцените с убийства, като са ги направили бързи и са контролирали мястото, където могат да бъдат поразени целите.

Играта ще бъде достъпна на най-новите VR хедсети на Meta, известни като Quest, по-рано брандирани като Oculus.

Движенията в реалния свят, докато държите контролерите, ще се използват за дуели, хвърляне на брадви, скришно придвижване и други, показаха демонстрациите.

Новини