Щедро дарение от покойния Eddie Van Halen

Музикантът е оставил солидна сума на благотворителна организация

25 април 2022
social
Снимка от БГНЕС

Покойният Eddie Van Halen е оставил 1 милион долара на благотворителна организация за музикално образование.

Легендарният музикант, който почина на 66 години през 2020 г., е направил дарение на "Mr Holland's Opus Foundation", което от фондацията с идеална цел определят като "трансформиращо".

Инициативата, която е кръстена на главния герой от филма от 1995 г. "Mr Holland's Opus", е насочена към деца от бедни семейства, като им предоставя достъп до музикални инструменти и различни възможности за музикално образование. "Дарението на Еddie ще увеличи многократно възможностите на организацията да помага на музикални програми в страната", казват оттам.

Ръководителката на организацията Felice Mancini заяви: “Подкрепата на Eddie и неговото приятелство през годините означаваше много за нас и за неговите фенове. Неговата страст към музиката и нашата дейност развиха силна връзка, за което свидетелства неговото невероятно наследство".

Преди смъртта си рок музикантът подкрепяше много организацията, а през 2012 г. дари 75 китари от личната си колекция за каузата.

Неговият син Wolfgang дари на организацията печалбите от дебютния си самостоятелен сингъл "Distance" и обеща да продължи делото на баща си в подкрепа на каузата.

Новини