Скоро няма да има нова музика от Eddie Van Halen

Синът на покойния китарист попари надеждите за издаване на песни от архива

09 декември 2020
social
Снимка от twitter

Wolfgang Van Halen каза, че в момента няма планове за издаване на песни от музикалния трезор на покойния му баща. Легендарният китарист Eddie Van Halen почина през октомври на 65 години след дълга битка с раково заболяване. Неговият син предупреди феновете да не хранят надежди той да се разрови в архива на баща си и да пусне албум с негови непознати парчета. Wolfgang обясни, че няма представа какво има в трезора и затова няма никакъв шанс скоро да се появи нечувана музика на Eddie. Според наследника на музиканта баща му вече е издал най-добрите си творби. 

И все пак запазените записи няма да изчезнат: “Дори и без да имам намерение да ги издам, искам да архивирам всичко както трябва и да направя дигитални копия, за да го запазя за бъдещето. Ще бъде много труден и продължителен процес, ако искам да го направя правилно”, казва Wolfgang. 

Освен това, според 29-годишният музикант да пусне на пазара архивни парчета на бога на китарата е като да иска да спечели от смъртта на баща си. Ако все пак реши да го направи, иска да е по правилния начин: “Мисля, че когато един много важен музикант почине, веднага се появяват компилации с негови неиздавани песни, които може би е трябвало да си останат такива, затова ми се струва като печалбарска работа да се възползваш така от момента. Никога не съм харесвал тази тактика, затова ако някога решим да направим нещо с трезора, искам да го направим правилно и да бъде нещо, от което баща ми би останал доволен. Затова моля смирено феновете на Van Halen да не затаяват дъх за това, защото вероятно ще припаднат”, шегува се накрая той. 

 

Новини