Сигнал, Б.Т.Р. и Фондацията отбелязват годишнините си на "Аполония"

09 август 2023
Йордан Караджов
Снимка от БГНЕС

Сигнал, Б.Т.Р. и Фондацията ще отбележат годишнините си с концерти в рамките на 39-ото издание на Празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол, съобщават организаторите, цитирани от БТА. 

Трите популярни български рок групи ще излязат пред публиката в амфитеатъра на стария град. Първият концерт в програмата е на Сигнал на 31-и август. Той е по повод 45-годишнината на групата и в него музикантите ще изпълнят свои хитове, сред които „Да те жадувам“, „Липсваш ми“ и „Може би“. 

Б.Т.Р. ще отбележат 30 години на сцената на 4-ти септември, а ден по-късно публиката ще може да се наслади и на изпълненията на супергрупата Фондацията, която празнува 10-годишнина от основаването си. Те ще изпълнят популярните песни „Две следи“, „Клетва“ и „20 век“.

Музикалната програма на празниците на изкуствата, които продължават от 28-и август до 5-и септември, ще предложи на публиката още срещи с Михаела Маринова, Мария Илиева, джаз триото на Васил Спасов, джаз бенда на Вили Стоянов, българския танго оркестър Orquesta Tipica Libertango и фолклорния танцов театър „Найден Киров“. 

Почитателите на класическата музика могат да избират между изпълнения на Пламена Мангова, Александър Сомов, Албена Данаилова, Румен Цветков, Людмил Ангелов и други.

Програмата на "Аполония" включва също разнообразни събития от сферата на театъра, литературата, киното и изобразителното изкуство. Акцент в тях е срещата с писателя и носител на международната награда "Букър" за 2023 г. Георги Господинов, както и с Нобеловия лауреат за литература Светлана Алексиевич. 

В театралния афиш са включени постановки на Народен театър „Иван Вазов“ и Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, Драматичен театър - Пловдив и други.

Ще има и филмови прожекции в лятното кино. Сред предвидените заглавия са „Шекспир като улично куче“ с режисьор Валери Йорданов, „Анна“ на Боримир Илков и "Добрият шофьор" на Тонислав Христов.  

Новини