Скандални обвинения срещу Дан Браун

Бившата му съпруга заведе дело срещу автора на "Шифърът на Леонардо" заради укрити печалби и множество изневери

01 юли 2020
social
Снимка от Wikipedia

Бившата съпруга на писателя Дан Браун, автор на прочутия трилър "Шифърът на Леонардо", заведе дело, в което обвинява автора, че е водил двойнствен живот по време на брака им.

Блайт Браун е внесла иска в съд в Ню Хемпшир в понеделник. Тя твърди, че Дан Браун е имал извънбрачни връзки, докато са били женени, включително и с треньорка на коне за езда. Освен това дамата настоява да получи дължимото, защото е вдъхновила много от творбите му и му е помагала с идеи и проучвания за романите. 

Според Блайт Браун писателят е укривал от нея бъдещите си проекти, включително и телевизионна поредица по романите му, както и детска книга, която трябва да излезе на пазара през септември. 

Най-пикантни са обвиненията в извънбрачните връзки на писателя. Описвайки поведението на Дан Браун като "незаконно и нечувано", Блайт Браун твърди в иска си, че тя научила за връзките на Дан след развода им през 2019 г., сложил край на 21-годишен брак. Блайт обвинява автора на бестселъри, че тайно е харчел огромни суми за подаръци на неназована треньорка на коне, получила от писателя няколко фризийски коня и финансиране за бизнеса си. 

Според обвиненията на Блайт Браун, писателят й изневерявал с поне четири жени

В разпространено до медиите изявление Дан Браун казва, че е шокиран от обвиненията и определи иска като "писан, без да се зачита истината". Той твърди, че не е подвел бившата си съпруга за финансите им по време на развода и че тя е получила половината от семейното състояние след разтрогването на брака им.

Новини