Потресаващи обвинения към Bob Dylan

Музикантът отрича категорично да е извършил тежкото престъпление

17 август 2021
social
Снимка от facebook

Жена обвини Bob Dylan, че нееднократно я подлагал на сексуално насилие през 1965 г., когато тя e била eдва 12-годишна.

Жалбата е внесена в съд в петък. В нея се твърди, че Dylan принуждавал ищцата да приема наркотици и алкохол и нееднократно я насилвал сексуално през април и май 1965 г. По това време творецът е бил на 24 години.

Говорител на Dylan заяви, че музикантът и носител на Нобелова награда за литература отрича обвиненията:

"Твърдението отпреди 56 години не отговаря на реалността и ще бъде опровергано".

Daniel Isaacs, един от адвокатите, представляващи ищцата с инициали JC коментира: "Нищо не говори така красноречиво, както самата жалба, която ще докажем в съда".

В иска не се споменават доказателствата, но се твърди, че момичето току-що е навършило 12 години, когато Dylan започнал да го ухажва. Казва се още, че множество епизоди на злоупотреба са се случили в апартамента на Dylan в известния хотел "Челси" в Манхатън, през април и май 1965 г., както и че JC страда и до днес от депресия, тревожност, раздвоение и други дълготрайни последици от посегателството. В иска не се посочва размер на търсеното обезщетение.

Делото идва в последния ден за проверка по Закона за жертвите на деца в щата Ню Йорк, който приключи в събота, 14-и август. Мярката осигурява отсрочка за възрастни с давност за подаване на граждански искове за насилие, претърпяно като деца.

Mиналия месец съдия от върховния съд в Манхатън се произнесе в полза на Dylan по дело за печалбата от 300 милиона долара от каталога му с песни миналата година на Universal Music.

Новини