Снимат филм за мениджъра на Beatles

Режисьор e Jonas Åkerlund, работил по видеоклипове на Paul McCartney

04 юли 2020
social
Снимка от Wikipedia

Режисьорът Jonas Åkerlund, който е работил по видеоклипове на Paul McCartney, ще оглави продукцията на филм за мениджъра на Beatles Brian Epstein.

Лентата ще носи заглавието "Midas Man", препратка към цар Мидас от древногръцката митология, който превръща в злато всичко, до което се докосне.

Носителят на няколко награди "Грами" Åkerlund ще разкаже историята на управителя на музикален магазин в Ливърпул, който притежава невероятния талант да разпознава хитовите песни и да открива бъдещи звезди. Epstein подписва договор с една от най-големите групи на всички времена, Beatles, и заради феноменалния им успех си спечелва прозвището "петият бийтълс". Той е откривател и на Cilla Black и Billy J Kramer, и отваря собствена зала, в която стартира кариерата на Jimi Hendrix и The Who.

Ringo Starr празнува юбилей с концерт

Продуцентът на филма Trevor Beattie каза пред "Guardian": “Epstein е един от най-изумителните личности на 20-и век. Историята му обаче досега не е разказвана. Той често е приеман за даденост, въпреки че е изпреварил времето си с визията си за музиката и поп културата".

Постиженията на Epstein са още по-впечатляващи, като се има предвид, че умира само на 32 години през 1967 г. след свръхдоза приспивателни.

Досега опити за създаване на филм за живота на Epstein са се проваляли, но този път инициаторите си сътрудничат с общинските власти в Ливърпул, където ще се протече по-голямата част от снимачния процес, и са получили финансова подкрепа от Китай, където Beatles и визията, звученето и стила на 60-те години са популярни и днес. Вече се търсят актьори за филма, като се очаква премиерата да бъде следващата година.

Новини