Snoop Dogg връчи наградата "Икона на хип-хопа" на Dr. Dre

24 юни 2023
Dr Dre
Снимка от БГНЕС

Една легенда на хип-хопа почете друга на церемонията за връчване на тазгодишните награди “Rhythm & Soul” на Американското дружество на композиторите, авторите и издателите на музика. 

Snoop Dogg беше поканен, за да поднесе специалната статуетка "Икона на хип-хопа" на своя колега Dr. Dre на частното събитие, което се проведе в Лос Анджелис. 

Това е поредно признание за кариерата и влиянието на рапъра и продуцент, който през февруари получи специалното отличие "Световно влияние" на церемонията на наградите "Грами", връчена му от LL Cool J. Dre има 7 грамофончета от състезателните категории на събитието. 

През септември миналата година той получи и първата си награда "Еми" за шоуто в полувремето на Супербоул, което направи през 2022 г. заедно със Snoop Dogg, Mary J. Blige, Eminem, Kendrick Lamar и 50 Cent. 

На церемонията за наградите на Американското дружество Dr. Luke получи статуетка за автор на песни на годината заради създаването на хитове като “Big Energy” на Latto, “Need to Know” на Doja Cat и “Super Freaky Girl” на Nicki Minaj. 

Legendury Beatz, нигерийското продуцентско дуо на братята Uzezi Oniko и Okiemute Oniko, получи наградата за R&B/хип-хоп песен на годината заради съавторството на парчето “Essence” на Wizkid и Tems. 

Компанията "Warner Chappell Music" беше отличена като издател на годината за песни като “Bad Habit на Steve Lacy, “First Class” на Jack Harlow и “Break My Soul” и “Cuff It” на Beyoncé. 

Наградите “Rhythm & Soul” се връчват на авторите и издателите на най-излъчваните песни от последната година според данните на анализаторската компания "Luminate". 

Новини