Take That издават нова песен за първи път от 5 години

27 април 2023
Take That
Снимка от Facebook

Take That ще издадат първия си нов материал от 5 години със съдействието на Calum Scott. 

Групата в състав Gary Barlow, Mark Owen и Howard Donald обединиха сили с бившия участник в риалити формата "Великобритания търси талант" за нова версия на своя хит от 2008 г. "Greatest Day". 

“Бях много притеснен да работя по песен, която вече е толкова популярна и да добавя моя вокал в нея, но беше и голяма чест за мен. С Gary бяхме заедно в студиото за ден, за да направим новата част и да запишем вокалите, а после се срещнахме и с другите [Mark и Howard], за да запишат техните части", разказва Calum.

Той разкри също, че с Gary имат идея и за съвместна оригинална музика: 

"По средата съм на работата по моя трети албум и се надявам да успеем да направим нещо за него. Много се вълнувам, че работя с Gary. Много е вълнуващо да те свързват с банда като Take That".

Новата песен, в която участва и DJ Robin Schulz, ще излезе на 5-и май, дни преди премиерата на музикалния филм на Take That "Greatest Days", която ще се състои на 16-и юни. 

"Greatest Day" е много специална песен за нас - това беше един от най-големите ни сингли и нашият 11-и номер 1. Беше фантастично да сме в студиото и да работим по новата версия с Calum и Robin, които са много талантливи артисти. Предвид това, че филмът "Greatest Days" излиза това лято, искахме да направим нещо специално със заглавната песен и много се вълнуваме, че Calum и Robin се съгласиха да участват. Бяха гениални! Нямаме търпение хората да я чуят", казват от Take That. 

Във филма "Greatest Days" пет приятелки преживяват незабравима вечер по време на концерта на любимата си банда. 25 години по-късно те се събират отново за ново епично преживяване на шоуто на същата обичана група и осъзнават, че "най-великите им дни" тепърва предстоят. 

Продукцията включва музиката на Take That, а Gary Barlow, Mark Owen и Howard Donald са изпълнителни продуценти. За премиерата в Лондон бандата е подготвила и специално изпълнение. 

Новини