Сплотеността е акцент в новия албум на Take That

24 ноември 2023
Take That
Снимка от Animato Music / UMG

Легендарната британска група Take That се завръща с деветия си албум "This Life". 

Първият сингъл "Windows" говори за една епоха, изпълнена с енергия, творчество и непрестанно желание да предизвикват и изненадват. Музикалността на "Windows" загатва какво могат да очакват слушателите от албума - красиви мелодии и изтънчени хармонии, перфектно съчетаващи гласовете на триото. 

"This Life" съдържа 12 нови песни, които се въртят около концепцията за "сплотеност" - както между самите трима членове на групата, така и около желанието на хората да създават връзки в собствения си живот.

Звукозаписните сесии за "This Life" са започнали в началото на тази година в историческото RCA Studios A в Нашвил, с деветкратния носител на награда "Грами" Dave Cobb зад пулта. С течение на времето "This Life" се развива в студия в Ню Йорк, Лос Анджелис, Лондон и Барселона, с допълнителна продукция от Jennifer Decilveo (Hozier, Miley Cyrus).

Създадена през 1989 г. като група от петима души - Gary Barlow, Howard Donald, Mark Owen, Jason Orange и Robbie Williams - Take That беше една от най-популярните банди на своето поколение.

Бившият член Williams започна блестяща солова кариера преди четвърт век и в момента е на турне в Австралия. Orange обяви напускането си от Take That през септември 2014 г.

"This Life" е продължение на "Wonderland" от 2017 г., който достигна номер 2 в официалната класация за албуми в Обединеното кралство.

Траклист:

1. Keep Your Head Up

2. Windows

3. This Life

4. Brand New Sun

5. March of the Hopeful

6. Days I Hate Myself

7. The Champion

8. We Got All Day

9. Mind Full of Madness

10. Time and Time Again

11. One More Word

12. Where We Are

Досега групата е натрупала 12 сингъла и осем албума номер 1 в Обединеното кралство. Британците имаха само един хит в топ 10 в САЩ, "Back for Good" от 1995 г., който достигна номер 7 в класацията Hot 100 на Billboard.

Турнето "Progress" на Take That през 2011 г. (за което Williams се завърна в състава) продаде над 1 милион билета за по-малко от 24 часа; на следващата година момчетата се представиха на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Лондон; те държат рекорда за най-много изпълнения в лондонската зала The O2, с 34 шоута.

Предстоят още концерти. През 2024 г. Take That ще предприемат турне в подкрепа на новия албум, с 41 дати в 15 града в Обединеното кралство и Ирландия, с Olly Murs като подгряващ изпълнител. Освен това през юни и юли 2024 г. са резервирани серия от паневропейски дати на открито под заглавието "This Life Under the Stars".
 

Новини