Спонсорирана статия: 4 Модни тенденции за този сезон – Съвети и вдъхновения

23 Февруари 2024
modivo bg
Снимка от modivo

Въпреки че в някои дни прогнозата за времето предвещава високи температури и от прозореца ни се усмихват слънчевите лъчи, зимата все още е тук и времето остава студено. Иска ни се да приветстваме пролетта с по-цветно настроение, но не трябва да забравяме, че тепърва ни очакват най-суровите зимни дни и най-променливият „женски“ месец в годината. Това не трябва да помрачава настроението Ви, а напротив – изненадайте предстоящите ниски температури със стилен тоалет, вдъхновен от последните модни тенденции за този сезон. Зимният гардероб отдавна не включва само черно палто и черни боти и в нашите 4 съвета ще намерите вдъхновение как да внесете стил и настроение и в най-мрачните дни.

 

1. Завръщане на ретро визията със зимно дълго палто

Дълго кожено палто в стил „Матрицата“ или дългокосместо дамско палто в животински принт Ви звучат по-скоро като за сцена от филм с богата бизнес дама? Модната тенденция на „Тихия лукс“ се въплъщава във формата на дълго дамско палто в зимната визия, привличащо всички погледи към себе си. В онлайн магазина на MODIVO на https://modivo.bg/c/damsko-dalgo-palto можете да избирате от множество дизайни, форми и стилове дамско дълго палто, включително актуалната „oversized“ кройка. Очаква Ви и разнообразие от цветове - натурални тонове в модерната бежова гама, класически черен или ярък цвят, или модели с леопардов принт. Независимо дали става въпрос за мъжко или дамско палто – едно е ясно – актуалната тенденция е в ХХЛ формат и максимална дължина.

2. „Кропнати“ зимни пухени якета за мъже и жени

В противовес с тенденцията за „Тих лукс“ и елегантни класики, спортните якета са тотален хит този сезон както в дамската, така и в мъжката мода. Откъдето и да погледнем – спортните модели са по-къси този сезон, а тенденцията се казва „Cropped” яке. Дали ще изберете изключително късо дамско пухено яке, български мъжки зимни якета в ярки цветове или класическо черно – актуалните модни тенденции залагат на изключително спортни модели и ги комбинират в контрастна визия с елегантен панталон или пола. Модните професионалисти носят късите якета с панталони с ниска талия, но ако не сте любители на тенденцията с гол корем през зимата, можете лесно да комбинирате с панталон с висока талия. Едно е сигурно – моделите сякаш са извадени от спортната Ви екипировка за катерене в планината, а ще са най-добрата Ви модна находка за градски стил през този сезон!

modivo

3. Какво е еклектичен стил и какво е неговото място в зимната мода за 2024 г.?

Думата еклектичен означава разнообразен. В света на модата еклектичното облекло е комбинация от различни цветове, текстури и форми, които излизат извън рамките на приетите норми за съчетаване на различните части на облеклото. Еклектичното облекло обикновено включва елементи от различни периоди и стилове. В този стил няма правила и можете буквално да носите каквото искате, както искате. За да изглеждате стилно, се изиска висока доза креативност и опитване на нетрадиционни комбинации до достигане на естетически издържана визия, съответстваща на Вашата фигура, Вашия характер и стил.

Когато става въпрос за внасяне на настроение в зимния тоалет, еклектическият стил, описван от някои като „стила на баба и дядо“, е всичко, което Ви трябва, за да разнообразите зимния си гардероб и да се откроите в мрачните студени дни. Представете си обемна плетена жилетка в комбинация от искрящи цветове като розово и жълто, с апликации от цветя или на точки, която прилича на подарък за Коледа от баба, комбинирана с елегантна ефирна сатенена пола. Ето така изглеждат последните модни тенденции тази зима!

4. Оставете женствеността да прозира под пуловера!

С последната модна тенденция ще направим леко намигване към пролетта, с надежда да дойде по-бързо! Въпреки че трябва да се обличаме добре през студените зимни дни, малко прозрачност определено е позволена за специални случаи! За тези от Вас, които не са фенове на разкриването на плът, особено през зимата, новата тенденция за наслояване в модата може да е Вашият избор за фина елегантност. Комбинирайте прозрачна блуза с актуален плетен елек или заложете на стилна жилетка от прозрачен плат.

Огледайте се в тези тенденции като в огледало! Това, което прави една модна тенденция перфектна точно за Вас е не е само нейната популярност, а това дали отразява Вашия характер.

Новини