Селин Дион обяви пускането на нова музика

15 април 2023
Селин Дион
Снимка от YouTube Vevo

Селин Дион обяви пускането на нова музика - първата, след като миналата година разкри, че страда от рядко неврологично заболяване, което се отразява на пеенето ѝ. Новият албум "Love Again" е саундтрак към едноименния филм и съдържа пет нови песни, както и хитове от миналото. Това е първият албум на 55-годишната канадка Дион след албума ѝ "Courage" от 2019 г.

"Много се забавлявах да правя този филм. А да имам привилегията да се появя с красивите и талантливи актьори Приянка Чопра Джонас и Сам Хюган в първия си игрален филм е подарък, който ще ценя завинаги", казва Дион в изявление.

Романтичната комедия на режисьора Джим Строуз ще излезе по кината на 5 май.

През декември Дион публикува видео в Инстаграм, за да съобщи, че наскоро е била диагностицирана със синдрома на скованото лице и няма да бъде готова да започне европейското си турне през февруари, както беше планирала. Тя заяви, че заболяването причинява мускулни спазми и "не ми позволява да използвам гласните си струни, за да пея по начина, по който съм свикнала".

Световното турне "Courage World Tour" започна през 2019 г. и Дион беше завършила 52 концерта, преди пандемията от Covid-19 да отложи останалите. Пролетните ѝ дати в Европа, които трябваше да започнат в Чехия, бяха отложени за 2024 г., а осем от летните ѝ концерти бяха изцяло отменени. Това трябваше да бъде първото глобално концертно турне на носителката на "Грами" от десетилетие насам и първото без съпруга ѝ - мениджъра Рене Анжелил, който почина от рак през 2016 г.

Новини