Според Lil Wayne Drake бил критикуван защото имал... "светла кожа"

25 януари 2024
Lil Wane
Снимка от БГНЕС

Lil Wayne има теория защо Drake получава толкова много критики. По време на скорошно появяване в подкаста на Ричард Шърман (играч по американски футбол). В един момент от разговора им Шърман попита Уейн защо смята, че Дрейк е получил толкова много внимание през цялата си кариера.

„Той е розовичък, той е със светла кожа“, отговори Уейн. „Това е просто американска история... Знам, защото не съм със светла кожа. Мразех всички пичове със светла кожа в училище. Така че да, това е американска история, човече."

Отговорът на Уейн предизвика смесени реакции сред феновете. Някои хора се засмяха на отговора и не го приеха като обида. Други си припомниха времето, когато преди няколко години Уейн каза, че "няма такова нещо като расизъм".

„Уейн говори за това как расизмът не съществува, след което се обръща и говори за това как съществува“, коментира един фен в Instagram.

По време на поява във Fox Sports през 2016 г., фенът на Green Bay Packers Lil Wayne каза на водещия, че разнообразието на хората в неговите шоута е „ясно послание, че няма такова нещо като расизъм“. Коментарът предизвика много дискусии онлайн, но това не промени мнението на Weezy. Той застана зад коментарите си и посочи връзката си с бял полицай на име Робърт Хоблър, известен още като „Чичо Боб“, който спасил живота му, след като бил прострелян като тийнейджър.

Гледайте интервюто на Ричард Шърман с Lil Wayne по-долу.

Новини