Steven Tyler е обвинен в сексуално насилие над непълнолетна

Двамата се срещнали на концерт на Aerosmith

30 декември 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Steven Tyler е обвинен в сексуално насилие и причиняване на емоционална травма на непълнолетно момиче, което той е принудил да извърши аборт. 

В съдебни документи, до които са получили достъп от сп. Rolling Stone,  Julia Holcomb твърди, че е започнала сексуална връзка с фронтмена на Aerosmith през 1973 г., малко след като е навършила 16 години. По онова време Tyler е бил на 25 години. 

Жената не посочва певеца поименно, но тя и преди е говорила публично за връзката си с него. 

В съдебния иск тя казва, че двамата се срещнали на концерт на Aerosmith в Портланд, където тя живеела тогава. По думите ѝ той я отвел в хотелската си стая след шоуто, където тя му е казала възрастта си, но това не е било проблем за него и той се възползвал от нея сексуално. 

Holcomb казва още, че Tyler е станал неин настойник през 1974 г., а целта му била да може тя да пътува с него, за да може той да я насилва и да я кара да пие алкохол и да взема наркотици. Той убедил майка ѝ, че като получи попечителство над дъщеря ѝ, ще се грижи за нея и ще я запише в училище.  

Жената посочва също, че през 1975 г., когато е била на 17 г., е забременяла от Tyler и той настоял тя да направи аборт, като заплашил, че ще спре да я издържа, ако откаже. Бебето било момче.

След аборта тя го напуснала и се върнала обратно в Портланд, където започнала нов живот и станала ревностна католичка. Днес тя е омъжена и е активистка срещу абортите.

В мемоарите през 2011 г. Tyler пише, че “за малко” щял “да си вземе” за булка тийнейджърка, след като родителите ѝ му приписали настойнически права над нея, “за да не го арестуват, че пътува с нея извън щата”. Той казва, че водил момичето на турне с него. 

Holcomb твърди, че в книгата си той е представил връзката им като романтична, което било пълна лъжа. 

Представител на 74-годишният Tyler е отказал коментар във връзка с обвиненията.

 

 

Новини