Sting става почетен член на Британската академия "Айвър Новело"

16 Февруари 2023
Sting
Снимка от БГНЕС

Sting ще стане почетен член на Британската академия на композиторите и текстописците "Айвър Новело" - най-голямото признание от авторската организация. 

Почетното членство се присъжда на творци, "които са променили и предефинирали изкуството и майсторството на създаване на музика".

Sting, който е носител на 4 награди "Айвър Новело", ще стане 23-ият почетен член на академията. Сред почетните членове са Elton John, Paul McCartney, Kate Bush и Andrew Lloyd Webber. Миналата година отличието беше присъдено на Peter Gabriel. 

"От всички награди в света на музиката, "Айвър Новело" за мен са най-престижните. Писането на песни е труден занаят и Академията "Айвър Новело" е неговата гилдия", каза 71-годишният Sting в изявление. "За мен е удоволствие и чест да ми бъде предложено това почетно членство, с което ще се присъединя и ще бъде признат от тази изключителна група автори на песни, и към всички, които са преминали по този път преди нас", добави той.

Sting има над 100 милиона продадени албума от времето, когато става известен с рок групата Police и като солов изпълнител. 

Церемонията по връчването на наградите ще се проведе на 18-и май.

По повод почетното членство новият спонсор на наградите Amazon Music пусна демо версия на песента на Sting "If It's Love" от албума "The Bridge", който излезе през 2021 г. 

Наградите "Айвър Новело" са наречени на името на уелския композитор и актьор. Те са връчени за първи път през 1956 г. Тазгодишните номинирани ще бъдат обявени през април.

Новини