Lady Gaga, Stevie Wonder и Elton John в новия албум на Stones

14 септември 2023
The Rolling Stones
Снимка от БГНЕС

Rolling Stones разкриха пълния списък с песните в предстоящия си албум "Hackney Diamonds". В съдържанието има общо 12 парчета, включително колаборация с вокалите на Lady Gaga и Stevie Wonder на пианото със заглавие “Sweet Sound of Heaven”. 
 
В “Bite My Head Off” на бас китарата е Paul McCartney, а в “Get Close” и “Live By the Sword” Elton John свири на пиано.

Колекцията - първа за Stones с нова музика от 18 години, ще излезе на 20-и октомври. 

Вече беше съобщено, че в две от песните - “Mess It Up” и “Live By the Sword” - на барабаните е покойния Charlie Watts. Те са записани още през 2019 г., а във втората участие има и бившият басист на Stones, Bill Wyman. 

Албумът, който завършва с първата песен на групата с препратка към името им (“Rolling Stone Blues”), е записан на няколко места по света - в Лос Анджелис, Лондон, Насау (Бахамите) и Ню Йорк.

Mick Jagger, Keith Richards и Ronnie Wood не са издавали албум с оригинален материал от 2005 г., когато пуснаха “A Bigger Bang”. Миналата седмица, след няколко мистериозни намека за новия проект, те официално разказаха подробности за него в интервю, което се излъчваше на живо от Лондон и представиха първия сингъл “Angry”.

Ето и съдържанието на “Hackney Diamonds”:

“Angry”

“Get Close”

“Depending On You”

“Bite My Head off”

“Whole Wide World”

“Dreamy Skies”

“Mess It Up”

“Live By the Sword”

“Driving Me Too Hard”

“Tell Me Straight”

“Sweets Sounds of Heaven”

“Rolling Stone Blues”.

Междувременно Mick Jagger намекна, че Rolling Stones вече работят по следващия си албум. В интервю за в. New York Times фронтменът първо каза, че не смята, че “Hackney Diamonds” ще бъде последният албум на бандата, а после добави, че всъщност те вече са записали малка част от следващия, който би бил 25-и по ред в дискографията им.

 

Новини