Чуйте как звучат заедно Rolling Stones, Lady Gaga и Stevie Wonder

29 септември 2023
Rolling Stones
Снимка от ANIMATO MUSIC / UMG/ MARK SELIGER

Rolling Stones пуснаха втория сингъл от предстоящия си 24-ти албум "Hackney Diamonds", който ще бъде издаден на 20-ти октомври. 

В "Sweet Sounds of Heaven" в рамките на 7 минути групата пренася слушателите си на соул пътешествие с блестящо вокално изпълнение на Lady Gaga и Stevie Wonder на синтезатор и пиано. Парчето на Stones, повлияно от госпъл музиката, е в стила на "You Can't Always Get What You Want" и "Shine A Light". "Sweet Sounds of Heaven" се ражда спонтанно в дома на Jagger в Лондон. Написана от Mick и Richards, композицията е завършена в "Sanctuary Studios" на Бахамските острови и в "Henson Recording Studios" в Лос Анджелис, където канят Stevie и Gaga. 

И Lady Gaga, и Stevie Wonder са споделяли сцена с Rolling Stones. През 2012 г. певицата се присъедини към рок ветераните за турнето им "50 & Counting" и тяхното изпълнение на “Gimme Shelter” беше включено в албума на групата "GRRR Live". Stevie свири със Stones в рамките на американското им турне през 1972 г., като те редовно изпълняват заедно и "Medley of Satisfaction" и "Uptight (Everything's Alright)". 

Вълнуващата новина за премиерата на "Hackney Diamonds" беше споделена на 6-и септември от Mick, Keith и Ronnie на специално медийно събитие в историческата зала "Hackney Empire", епицентър на пионерското изкуство в Източен Лондон от почти 125 години. Водещ беше американската телевизионна звезда Jimmy Fallon, а то се излъчваше в цял свят чрез YouTube. Излъчването на живо беше последвано от премиерата на видеоклипа към "Angry" с участието на актрисата Sydney Sweeney, който до момента има над 16 милиона гледания. 

Албумът е първият им студиен проект с нов материал след "A Bigger Bang" от 2005 г. 

Оттогава насам Stones продължават да чупят рекорди по време на поредица от световни разпродадени турнета и през 2016 г. издават наградения с "Грами" "Blue & Lonesome", който включва техни брилянтни версии на много от блус парчетата, оформили звученето им, и оглавява класациите за албуми в цял свят. Миналата година те развълнуваха европейската публика, която наброяваше близо четвърт милион души, по време на юбилейното турне "Sixty".

 

Новини