Rolling Stones представиха новия си албум с парти в Манхатън

20 октомври 2023
Rolling Stones
Снимка от БГНЕС

Британските рок легенди Rolling Stones представиха новия си албум с парти в Манхатън, Ню Йорк, с участието на Lady Gaga.

"Hackney Diamonds" е 24-ият британски и 26-ият американски студиен албум на рок ветераните и е първият от 18 години, включващ оригинален материал. Предишната колекция на групата - "Blue & Lonesome", издадена през 2016 г., съдържаше само кавъри. 

Rolling Stones, които са в седмото си десетилетие като рок група, свириха пред стотици зрители в клуб "Ракет", промотирайки новия си албум "Hackney Diamonds", донесъл им едни от най-добрите отзиви от десетилетия.

80-годишният фронтмен на Mick Jagger се пошегува, че поредното представяне в Ню Йорк е било част от мотивацията му да се върне в студиото, за да запише албума, чието заглавие е препратка към британския жаргон за разбито стъкло.

"Толкова много ни липсваха представянията, че трябваше да се върнем и да направим още един албум", каза Jagger на заредената с енергия публика в средата на партито, на което се редуваха нови и добре познати стари парчета като "Jumpin' Jack Flash" и "Tumblin' Dice". 

Групата и преди е представяла свои албуми в Ню Йорк по зрелищен начин, като веднъж мина по Пето авеню с камион с платформа. 

За финал на сцената заедно с Rolling Stones се качи Lady Gaga за изпълнение на парчето "Sweet Sounds of Heaven" - бавна, пропита с блус композиция от новия албум, която напомня класиката на групата от 70-те години "Moonlight Mile". 

Новини