Страсти около премиерата на "Rings of Power"

Феновете на Толкин винаги са били фанатични

23 август 2022
social
Снимка от БГНЕС

Остават по-малко от две седмици до премиерата на "Властелинът на пръстените: Rings of Power" по Amazon Prime Video, но сега се оказва, че Amazon иска шоуто да прилича малко на филмите, адаптиращи творчеството на Дж.Р.Р. Толкин, които са режисирани от Питър Джаксън.

Deadline съобщава, че първите два епизода на "Rings of Power" ще бъдат прожектирани в кината Cinemark само за една вечер - следващата сряда, 31 август, два дни преди епизодите да се излъчат по Amazon Prime Video. Събитието е глобално, като кината на Cinemark и неговите марки в цял свят продават билети за премиерата.

Фактът, че първите два епизода на "Rings of Power " ще излязат по киноекраните, е единственото, което има общо с адаптациите на Питър Джаксън. Както обясни ScreenRant, част от споразумението на Amazon с Tolkien estate настоява, че "Rings of Power " не може да се счита за директна предистория на филмите на Джаксън .

Не толкова отдавна Джаксън заяви, че продуцентският екип на сериала се е свързал с него, за да проучи интереса му към участие в сериала. Джаксън твърди, че им е казал, че първо трябва да види сценариите, и че така и не е получил отговор.

Без никой да е виждал каквато и да е част от поредицата досега, феновете на Толкин се оказаха разединени по отношение на предстоящото ѝ съществуване, понякога до абсолютно фанатична степен. По време на излизането на трилогията на Джаксън със сигурност е имало фенове, които са изразявали недоволството си, но нищо подобно на това, което видяхме в навечерието на сериала на Амазон. В един от примерите, група фенове подават петиция до Harper Collins да спрат да използват рекламното изкуство на "Rings of Power" върху изданията на книгите на Толкин; една доста стандартна практика, от която според тях творчеството на Толкин е някак си освободено.

Новини