Космически поздрави за Ringo Starr

Днес музикалната легенда празнува 80-годишен юбилей

07 юли 2020
social
Снимка от twitter

Сър Ringo Starr няма никакво намерение да забавя темпото.

Музикалната легенда празнува днес 80-ия си рожден ден, но настоява, че страстта му към музиката и турнетата е по-силна от всякога. Според неговите планове той ще продължи да бъде активен много след настоящия си юбилей.

Ringo, който има собствена банда All-Starrs, сподели: "Всъщност в момента свиря повече от преди. С All-Starrs правим по турне на година, а сега правя и по две турнета годишно. Благословен съм многократно - имам осем внучета и едно правнуче. Животът беше много добър към мен. И съм в страхотен бизнес, където не е нужно да се пенсионираш, можем да продължим колкото искаме. А аз планирам да продължа още доста след 80".

Върхът на славата си Ringo преживява заедно с Beatles, когато по думите му не можел да отиде на ресторант, без да бъде заобиколен веднага от тълпа фенове.

Днес признава, че животът му е много по-спокоен, а заради коронавируса и изискването за носене на маски на публични места почти не го разпознават на улицата.

Ringo казва, че Beatles остават важна част от неговата идентичност: "Beatles са актуални и за следващото поколение. Ако се интересуват от музика, значи ни слушат. И до днес, благодарение на Giles Martin, който е преработва записите ни, аз все още ги свиря".

Тази вечер Ringo ще отпразнува юбилея си с онлайн концерт с участието на колегата му от Beatles Paul McCartney и още много негови приятели.

Ringo Starr празнува юбилей с концерт

Той призова за празника почитателите му да изпратят на някого послание за мир и любов. Самият той получи съобщението си обратно с поздрави за рождения му ден от Международната космическа станция и марсохода Curiosity.

Новини