Сър Ридли Скот разказва за "Последният дуел" във Франция

Истинската история за едно престъпление през погледа на майстора на историческия епос

08 октомври 2021
social
Снимка от Forum Film Bulgaria

Дори тишината може да бъде динамична. Това са думи на виртуозния сър Ридли Скот, който повдига завесата към работния процес в една от най-очакваните продукции тази есен – историческия епос "Последният дуел". Специално видео зад кулисите разкрива любопитни подробности около създаването на филма, с акцент върху творческия подход на Скот и неподправената страст и интензитет, с които той реализира всяка сцена – от най-интимните човешки взаимоотношения до големите битки и масовки. За Ридли Скот „посланието е просто“, но фундаментално – какъв е изводът, който ще си направи публиката след края на филма. А „тайната“ на големия режисьор се крие в динамиката...

Написан от Никол Холофсенър ("Can You Ever Forgive Me?") и звездното дуо Мат Деймън и Бен Афлек ("Добрият Уил Хънтинг"), които адаптират вдъхновения от действителни събития едноименен роман на Ерик Джагър, "Последният дуел" е визуално впечатляваща и провокираща мисълта епична драма, разказана от три ясно изразени и напълно различни гледни точки, която изследва вездесъщата власт на мъжете, субективността на правосъдието, силата на куража и готовността на една жена да се опълчи сама срещу статуквото, в името на истината.

Действието на "Последният дуел" се развива през 1386 г. и разказва за завърналия се от бойното поле нормандски рицар Жан дьо Каруж (Мат Деймън), който открива, че съпругата му Маргьорит (Джоди Комър) обвинява в изнасилване неговия стар приятел, оръженосеца Жак Льо Гри (Адам Драйвър). Въпреки че има съмнения, че думите на бременната Маргьорит не са истина, Дьо Каруж предизвиква на официален съдебен дуел до смърт Льо Гри, който твърдо отрича да има каквато и да е вина. Предстои яростна битка, при която всеки от участниците в конфликта може да срещне своя фатален край, защото според законите на страната по онова време, ако Дьо Каруж загуби спора, съпругата му ще бъде осъдена на смърт – чрез изгаряне на клада – за фалшиво обвинение.

"Последният дуел" излиза само в кината на 15-и октомври.

Новини