Taylor Swift и The Weeknd обраха Американските музикални награди

Изпълнителката на "Cardigan" държи рекорда за най-много статуетки от церемонията

23 ноември 2020
social
Снимка от кадър YouTube

Taylor Swift и The Weeknd са големите победители на Американските музикални награди. Церемонията тази година се проведе в Лос Анджелис с лимитиран брой зрители в залата, на които са правени тестове за COVID-19 на входа. 

Swift спечели три награди - за любимо музикално видео с "Cardigan", за певица и голямата награда “Артист на годината”. Тя продължава да държи рекорда за най-много Американски музикални награди с 32 трофея. Във видео послание Taylor благодари за отличията и каза, че те са още по-ценни за нея, защото се определят с гласуване на феновете. Тя обясни, че не е могла да присъства на церемонията, защото е много заета да презаписва песните от първите си шест албума, след като за по-малко от две години музикалният каталог с нейните мастър записи беше продаден за втори път. Като презапише песните си, звездата ще възстанови правата си и ще може отново да ги изпълнява по време на изявите си.  

The Weeknd триумфира в категориите за соул и R&B музика, съответно за изпълнител, за албум и за песен. 

Doja Cat победи в битката за титлата "нов изпълнител на годината", както и за изпълнителка в соул и R&B жанра. 

Корейските мегазвезди BTS бяха обявени за любима група и “social artist”.

Dan + Shay и Justin Bieber с тяхната романтична песен "10,000 Hours" спечелиха в категорията за колаборация, а канадецът взе и наградата за изпълнител в жанра поп/рок. Отново в този жанр Harry Styles заслужи приза за албум с "Fine Line", а Dua Lipa - за песен с "Don't Start Now". 

За любим саундтрак беше избрана музиката от филма "Хищни птици". 

С изпълнения на сцената се разписаха много звезди, сред които Bebe Rexha и Doja Cat, Jennifer Lopez и Maluma, Justin Bieber и Shawn Mendes, Dua Lipa и Billie Eilish.

 

Новини