Taylor Swift триумфира на Американските музикални награди

Звездата подобри няколко рекорда с шестте си статуетки

21 ноември 2022
social
Снимка от кадър Twitter

Taylor Swift триумфира на церемонията на Американските музикални награди с шест отличия. Така тя закръгли броя на статуетките си от събитието на 40, което я прави най-награждаваната звезда в 50-годишната история на шоуто. Следват я вече покойните музикални икони Michael Jackson с 26 победи, Whitney Houston с 22 и Kenny Rogers с 19 награди. 

В неделя вечерта в Лос Анджелис Swift се утвърди като звездата с най-много победи в категорията “артист на годината” със 7 трофея и като любима поп/рок изпълнителка, също със 7 награди. 

Албумът на Swift “Red (Taylor’s Version)” спечели статуетката за любим поп албум, което отново е рекорд за певицата - това е петата ѝ победа в категорията. А песента “All Too Well” получи отличието за любимо музикално видео. Това е рекордната трета победа на Swift в тази категория. Тя прибра и наградите в две категории за кънтри музика.

Beyoncé не присъства на церемонията, но пък спечели две награди. За седми път тя се окичи с трофея за любима соул/ар-енд-би изпълнителка, с което се изравни с Rihanna за най-много победи в категорията.

Сред другите изпълнители с по две награди са Bad Bunny, BTS, Kendrick Lamar, Harry Styles, Tems, Morgan Wallen и Wizkid.

BTS спечелиха за любимо поп дуо или група, което им се случва за четвърти път и ги прави най-награждаваните изпълнители в категорията. Корейците прибраха наградата и в новата категория за к-поп артист. 

Styles получи за първи път наградата за любим поп изпълнител. 

Nicki Minaj беше избрана за любима рап изпълнителка. 

Музиката от филма “Elvis” победи тази от “Encanto” за любим саундтрак, но пък нежното изпълнение “Dos Orguiitas” от анимацията на Sebastián Yatra беше избрано за любима латино песен. 

Coldplay спечелиха за любимо турне, което е втората им победа в тази категория (favorite touring artist), която съществува от 2016 г. През последните две години тя отсъстваше заради пандемията и съответно липсата на турнета и концерти.

Elton John & Dua Lipa с “Cold Heart – PNAU Remix” спечелиха признанието за любима колаборация.  

Smokey Robinson, който беше един от водещите на първата церемония на Американските музикални награди, връчи специалната награда “Икона” на Lionel Richie.

 

 

 

 

Новини