Taylor Swift отново е първа в историята - класира 14 песни в топ 14 на САЩ

30 април 2024
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Вече е излишно да използваме изрази като "влезе в историята" за Taylor Swift, но все пак си струва да се отбележи, в името на музикалната статистика, актуалното постижение на певицата. 

Тази седмица тя окупира всички 14 топ места в американската класация за сингли Billboard Hot 100. Всички песни в подреждането, начело с “Fortnight” с Post Malone, са от новия албум на звездата "The Tortured Poets Department".

34-годишната изпълнителка реагира в социалните мрежи с послание за благодарност към феновете си. 

В актуалната класация има общо 32 песни на Swift - всички 31-но парчета от делукс версията на "The Tortured Poets Department", както и хитът “Cruel Summer” от албума "Lover". Така тя вече държи рекорда за най-много песни в чарта от една изпълнителка за една седмица. Досега Taylor беше единственият артист в историята на класацията, успял да завземе цялата челна десетка. Това се случи през 2022 г. с песните от предишния ѝ албум с нова музика "Midnights", начело със сингъла “Anti-Hero”.

В края на миналата седмица Swift завоюва и двойна победа с албум и сингъл номер 1 във Великобритания. Тази седмица Pet Shop Boys се опитват да я изместят от върха с новия си албум "Nonetheless". Засега дуото е на втора позиция. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини