Taylor Swift с 2-ри изненадващ албум през 2020

ПРЕМИЕРА на “evermore” на CD: 18-ти декември (петък)

11 декември 2020
social
Снимка от Animato Music / Universal Music Group

Taylor Swift представя 2-ри изненадващ албум за 2020 – “evermore”. Изпълнителката го нарича “сестра” на номинирания за ГРАМИ #1 албум “folklore”, който излезе през август.

Стандартната версия на албума съдържа 15 песни, а делукс изданието – 17. Звездни гости в него са Bon Iver, The National и Haim.

Пилотният сингъл от “evermore” е песента “willow”, придружена от приказно музикално видео, което за 4 часа е гледано близо 2 млн. пъти.

Новият албум е записан тайно по време на първата изолация заради пандемията от COVID-19 успоредно със звукозаписните сесии на “folklore

Taylor Swift споделя: Да си кажем честно, не можехме да спрем да пишем песни. За да съм малко по-поетична, чувството е като да си на края на фолклорна гора, изправен пред избора: да се обърнеш и да се върнеш назад, или да продължиш напред през гората на тази музика. Избрахме да навлезем още по-дълбоко в нея. Не съм го правила никога преди. В миналото винаги третирах албумите като еднократен проект и веднага след премиерата на даден албум започвах да планирам следващия. Нещата се промениха с “folklore”. Докато го правехме усещах, че повече се връщам, отколкото да тръгвам. Обикнах бягството от реалността, което дойде с въображаемите/ невъображаеми приказки. Обикнах начина, по който приветствахте мечтите и трагедиите и епичните истории за любовта, загубени и намерени във вашия живот. И продължих да пиша за тях.” 

Bon Iver отново гостува в една от песните, друга е с участието на бандата The National, а трета - с поп-рок триото Haim. 

Taylor Swift е режисьор на видеото към песента “willow”, с което продължава поредицата от самостоятелно режисирани видеоклипове след Lover, The Man и Cardigan.

 

Tracklist

01. willow

02. champagne problems

03. gold rush

04. ‘tis the damn season

05. tolerate it

06. no body, no crime (feat. Haim)

07. happiness

08. dorothea

09. coney island (feat. The National)

10. ivy

11. cowboy like me

12. long story short

13. marjorie

14. closure

15. evermore (feat. Bon Iver)

 

**bonus tracks

01. right where you left me

02. it’s time to go

Новини