Taylor Swift “счупи” сайт за продажба на билети

Милиони фенове се опитаха да си купят пропуск за турнето “Eras”

16 ноември 2022
social
Снимка от facebook

В същия ден, в който Taylor Swift получи 4 номинации за “Грами”, феновете на певицата влязоха в ожесточена надпревара за билети за турнето ѝ “Eras”, което е първо за нея от 2018 г. Някои от тях се пошегуваха в социалните мрежи, че са започнали “Игрите на глада”, а други плакаха от отчаяние, заради сривове на сайта за продажба на билети на компанията Ticketmaster. 

Оттам обясниха, че милиони хора са се опитали да си купят билет за една от 52 дати за концерти в Северна Америка на Swift и това е станало причина за кратки моменти на блокиране на сайта и за бавното му зареждане. В изявление от компания съобщиха, че “исторически безпрецедентния интерес” към пропуските е предизвикал техническите проблеми и в резултат са били принудени да прекратят или да отложат предварителната продажба за някои райони. Според информацията са били продадени “стотици хиляди билети”. Официално безценните пропуски ще се продават от 18-и ноември, а турнето стартира през март 2023. Предстои Swift да обяви дати за концерти и в останалата част от света. 

Британският вестник Guardian съобщи, че малко след безпрецедентната ситуация в други сайтове билети са се появили за препродажба на цени от над 20 000 долара. 

Първоначално “Eras Tour” в Северна Америка включваше “само” 27 дати, но заради огромния интерес поп звездата добави още 25 концерта към списъка.

 

Новини