Феновете на Taylor Swift съдят компания за продажба на билети

Причината са проблемите около продажбата на пропуски за турнето на звездата "Eras"

04 декември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Феновете на Taylor Swift в САЩ съдят сайта за продажба на билети Tickemaster след проблемите при продажбата на пропуски за турнето на звездата “The Eras Tour”.

Десетки фенове от 13 щата са завели общ иск в областния съд в Лос Анджелис, в който компанията е обвинена в нарушаване на различни закони, включително за нелоялни търговски практики по време на предварителната продажба на билети.

Хората отправят обвинения и към компанията-собственик на Ticketmaster, Live Nation,  включително измама, спекула с цените и нарушаване на антитръстовото законодателство. 

“Милиони фенове чакаха в продължение на 8 часа и не успяха да си купят билети”, се казва в документите. Добавя се, че компанията “нарочно е подвела клиентите си и в същото време е дала достъп на измамници и интернет ботове до предварителната продажба на билети за концертите на Swift”.

Двете компании на този етап не са коментирали заведеното дело и обвиненията. 

Преди дни американски сенатори настояха за отговори по казуса от Федералната комисия по търговия. Те изтъкнаха и проблеми с ботове при продажба на билети на други големи звезди като Adele, Bruce Springsteen, Bob Dylan и Blake Shelton.

 

Новини