Taylor Swift завладя класациите 

Певицата доминира продажбите на сингли и албуми

31 октомври 2022
social
Снимка от Animato Music / Universal Music Group

Taylor Swift дебютира на върха на британската класация с новия си албум "Midnights", който излезе на 21-и октомври. Така тя вече е изпълнителката, която за най-кратък период от време успява да застане начело на британския чарт с девет различни албума. Досега рекордът държеше Madonna, която обаче продължава да е певицата с най-много албуми, оглавявали подреждането - общо 12.

Taylor доминира и в класацията за сингли, като на три от местата в топ пет са нейни песни. Първата позиция е за "Anti-hero".

В САЩ певицата записа своя 11 албум номер 1 в Billboard 200, при това с най-успешната седмица за албум от близо 7 години. От "Midnights" са продадени близо 1,6 млн. албумни единици. За последно през 2015 г. “25” на Adele успя да запише почти 3,5 млн. за седмица. 

Swift изравни постижението на Barbra Streisand като изпълнителката с най-много албуми под номер 1 в историята на американския чарт. Тя е шестият артист с повече от 10 албума начело в подреждането - преди нея са Beatles (19), Jay-Z (14), Drake, Bruce Springsteen и Streisand (всеки с по 11). Taylor също така е единствената музикална звезда в историята на класацията, която дебютира на върха с над 1 млн. продажби в първата седмица. 

Swift подобри и собствения си рекорд със записа с 13 песни. Това е най-продаваният албум за годината и има най-големия брой продажби за една седмица, откакто през 2017 г. излезе нейният “Reputation”.

Swift подобри и рекорда за едноседмични продажби на албум на винил в САЩ с 575 000 копия от “Midnights”.

 

Новини