Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Тежки обвинения за Леонардо ди Каприо
Тежки обвинения за Леонардо ди Каприо
Снимка: БГНЕС
Тежки обвинения за Леонардо ди Каприо Събота, 30.11.2019 г., 10:26 ч. Бразилският президент Жаир Болсонару заяви в петък, че актьорът Леонардо ди Каприо спонсорира неправителствени организации, чиито членове се подозират, че са подпалили гори в Амазонка.

Бразилският президент Жаир Болсонару заяви в петък, че актьорът Леонардо ди Каприо спонсорира неправителствени организации, чиито членове се подозират, че са подпалили гори в Амазонка.

Политикът изрази това мнение в хода на комуникацията със своите привърженици, които се събраха да го поздравят пред портите на официалната резиденция. Срещата беше излъчена на страницата на Болсонару във "Фейсбук".

"Леонардо ди Каприо е готин човек, нали? Той дава пари, за да подпалва Амазонка", каза политикът в отговор на искане от един от поддръжниците за защита на природните ресурси на страната. Болсонару не обясни какво има предвид, но може би става дума за членове на редица неправителствени организации, задържани в понеделник, които полицията на северния щат Пара обвинява, че са подпалили защитена гора в една от най-популярните природозащитни райони в региона, Алтер ду Шау.

Според разследващите, най-малко три НПО, работещи тук, са били замесени в палежи. Органите на реда посочват, че тези организации са получили договори със Световния фонд за дивата природа (WWF) малко след началото на пожарите в Амазония и могат да продават определени снимки на зелено, които те от своя страна използват за набиране на средства за борба с природните бедствие.

Коментари