"Тенет" се отлага за неопределено време

Премиерата на филма на Christopher Nolan се отменя за трети път

20 юли 2020
social
Снимка от facebook

Премиерата на "Тенет" на Christopher Nolan се отлага за неопределено време. Филмът с бюджет от 200 милиона долара трябваше да излезе на 17-и юли, но първата му прожекция се забави заради коронакризата. Датата беше променена първо на 31-и юли, а миналия месец появата в киносалоните беше насрочена за 12-и август. Сега и тази възможност беше зачеркната.

При третото отлагане вече не се посочва на коя дата можем да очакваме да видим филма. Президентът на Warner Bros. Toby Emmerich каза в изявление: ''Целта ни през цялото време е да подсигурим възможно най-голям шанс за успех на нашите филми и в същото време да бъдем готови да подкрепим нашите партньори, собственици на кинозали, с ново съдържание веднага щом имат готовност да отворят при безопасни условия".

Тази цел обаче е все по-трудно осъществима на фона на увеличаващите се случаи на новозаразени с коронавируса в САЩ. На много места в страната кината остават затворени.

Emmerich каза, че заради здравната криза "Тенет" може и да пропусне "традиционното" представяне в киносалоните. Все пак от думите му стана ясно, че филмът ще излезе тази година. Кога точно, предстои да разберем, тъй като Emmerich обеща да бъде съобщена дата “съвсем скоро”

Анализаторите вече коментират какъв ще е подходът на студиото към филма, но едно е сигурно - пускането му по кината няма да бъде пропуснато, като е възможно да бъде представян на зрителите на отделните пазари на различни дати, съобразно ситуацията с разпространението на коронавируса. А причината да не се обмисля лентата да се разпространява чрез стрийминг услугите или директно на физически носител, е съвсем ясна - парите. Продукциите на Nolan винаги носят огромни приходи от билети за кино на създателите си и според някои специалисти филм с подобен мащаб и епичен размах спокойно може да спечели 1 милиард долара само от кинопрожекциите по света, разбира се, при нормални обстоятелства, които не включват вируси и ограничителни мерки.

В шпионския филм на Nolan участват Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, сър Michael Caine и сър Kenneth Branagh. Режисьорът продължава да поддържа мистерията около продукцията, като подробностите за сюжета и персонажите се пазят в тайна. Известно е обаче, че героите ще се опитват да спрат избухването на Трета световна война, въоръжени само с кодовата дума "Тенет" и с помощта на "времева инверсия"

Новини