The Weeknd идва в Европа

Певецът връчи чек с дарение за 5 милиона долара

28 ноември 2022
social
Снимка от БГНЕС

The Weeknd тръгва на музикална обиколка на големи стадиони в Европа и Латинска Америка. Северноамериканската част на “After Hours Til Dawn tour” приключи през уикенда с концерт в Лос Анджелис. 

Следващата година турнето ще започне на 10-и юни от Манчестър. 21 града са включени в европейската обиколка, а шест дати са резервирани за в Латинска Америка. Финалът ще бъде в Сантяго, Чили, на 15-и октомври. Очаква се да бъдат добавени и още дати към афиша. 

Продажбата на билети за датите в Европа започва в петък, 2-и декември.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от The Weeknd (@theweeknd)

Канадският певец отново ще си партнира със Световната програма по прехраната на ООН и ще събира средства чрез неговия “XO Humanitarian Fund”, който подкрепя организацията в усилията ѝ за борба със световния глад. Концертите на стадиони в Северна Америка бяха напълно разпродадени и донесоха приходи от 130 милиона долара. Част от печалбата от билети и от ексклузивна продажба на брандирани тениски отива именно за борбата с глада. Към това Тhe Weeknd прибави и лично дарение от 500 000 долара. 

Част от приходите от предстоящите концерти през следващата година също ще бъдат предоставени за важната кауза. 

Към момента общите дарения възлизат на 5 милиона долара. The Weeknd връчи чека на представителите на Световната програма по прехраната за САЩ на концерта си в Лос Анджелис. 

Турнето “After Hours Til Dawn” е в подкрепа на албума на Тhe Weeknd от 2020 г. “After Hours”, както и на петата му колекция “Dawn FM”, която пък излезе през януари тази година. Kaytranada и Mike Dean ще подгряват концертите в Европа.

 

 

Новини