The Weeknd: "Наградите "Грами" остават корумпирани"

Певецът написа унищожителна критика към Звукозаписната академия, след като не получи номинация за най-престижните музикални награди

25 ноември 2020
social
Снимка от facebook

The Weeknd запази мълчание за това, че е пропуснат в номинациите за наградите "Грами", но само за кратко. Часове след обявяване на претендентите канадският изпълнител изрази мнението си в социалните мрежи.

30-годишният музикант публикува унищожителна критика към липсата на признание за творчеството му от страна на Американската звукозаписна академия.

"Наградите "Грами" остават корумпирани. Дължите прозрачност на мен, на моите фенове и на индустрията...", написа в Twitter The Weeknd.

По същото време се появиха и слухове, че пренебрегването на изпълнителя при номинациите може да е свързано с това, че се е съгласил да бъде хедлайнер на шоуто на Супербоул. Заради подобни публикации президентът на Академията Harvey Mason Jr. каза пред сп. "People", че "в никакъв случай не може да става дума участието на The Weeknd на Супербоул да е повлияло процеса на номиниране" - "Разбираме, че The Weeknd е разочарован, защото не е номиниран. Аз самият бях изненадан и съм съпричастен с неговите чувства. Неговата музика тази година беше отлична и приносът му към музикалното общество по целия свят заслужава адмирациите на всеки човек".

Въпреки огромния си успех албумът на The Weeknd "After Hours" не присъства в категорията за "Грами" за албум на годината. Сингълът "Blinding Lights" оглави класацията Billboard Hot 100 и прекара 40 седмици в топ 10, но това изглежда също не е било достатъчно, за да получи номинация за песен и запис на годината.

Според TMZ от Академията са поставили ултиматум на певеца да избере между участие в церемонията за наградите "Грами" и шоуто на Супербоул, но след напрегнати преговори е било постигнато съгласие The Weeknd да пее и на двете събития.

"Бяхме много щастливи, когато разбрахме, че той ще пее на Супербоул и щяхме да сме много щастливи той да се изяви и на сцената на "Грами" в предходния уикенд", добави Mason Jr. в изявлението си, "За съжаление всяка година местата в категориите са доста по-малко от заслужилите артисти. Като единствените награди, гласувани от членове на гилдията, ще продължим да отличаваме най-доброто в музиката, като в същото време ще поставяме в светлината на прожекторите и големия брой страхотни изпълнители, които изграждат нашето общество. За да бъда максимално ясен - гласуването за номинациите в категориите приключи доста преди да бъде съобщено, че The Weeknd ще пее на Супербоул, така че няма как двете неща да бъдат свързани", уточнява още изпълнителният директор на Академията.

The Weeknd до момента е печелил три награди "Грами". Последната беше през 2017 г. за неговия албум "Starboy".

Новини