The Weeknd не бил достатъчно секси, за да бъде звезда

24 април 2023
The Weeknd
Снимка от БГНЕС

В ранните години на кариерата си The Weeknd не смятал, че е достатъчно секси, за да бъде R'n'B звезда.

Канадският певец, чиято музикалната кариера започна през 2009 г., когато той анонимно публикува свои песни в YouTube, обясни, че винаги е искал да бъде оценявана неговата музика, а не външният му вид. В интервю за сп. “Interview” той казва:

“Исках да съм много внимателен за това как хората ще ме възприемат и как ще слушат музиката ми. Първоначално причината за това беше, че не смятах, че имам достатъчно “пазарен” вид, когато бях по-млад, особено за R'n'B. Не мислех, че изглеждам по правилния начин. Външността на R'n'B изпълнителите по онова време беше много сексуална. Разбира се, имаше и доста хора, които нямаха точно този облик, но за мен това беше нещо много лично. Харесваше ми да получавам безпристрастна реакция към моята музика.  Хората можеха да ме преценяват спрямо моето изкуство, можеха да ме оценят на базата на музиката, която пускам”.

The Weeknd призна също, че бил много притеснен при първото си изпълнение на сцена, защото трябвало да се разкрие пред публиката и да пее пред хора, нещо, което никога не бил правил преди: 

“Истинското предизвикателство бяха изпълненията на живо, това да излезеш и да се представиш на хората за първи път. На всичкото отгоре, трябваше да пея, а никога не го бях правил дотогава, затова и това беше като да се хвърлиш директно в огъня. Мисля, че фестивалът “Coachella” беше първата ми изява в САЩ и вероятно едва четвъртото ми участие изобщо”.  

Преди дни певецът представи новия сингъл “Double Fantasy” с участието на рапъра Future, който е част от саундтрака на лимитирания сериал “The Idol”. В него The Weeknd си партнира с Lily-Rose Depp, с която изпълняват главните роли. Той е и един от създателите на поредицата заедно със Sam Levinson, който стои зад хитовия сериал “Euphoria”, и Reza Fahim. 

Наскоро The Weeknd беше обявен от Рекордите на Гинес за най-популярния изпълнител на планетата на базата на данни на стрийминг платформата Spotify.

Новини