The Weeknd осигури храна за хиляди палестинци

03 декември 2023
The Weeknd
Снимка от БГНЕС

The Weeknd насочи 2,5 милиона долара за покупка на четири милиона спешни хранителни порции за Газа.
 
На 1-ви ноември ООН обяви, че канадският музикант изпраща огромното дарение чрез своя хуманитарен фонд "XO". Парите ще финансират 820 метрични тона хранителни пакети, които според ООН могат да нахранят повече от 173 000 палестинци за две седмици.
 
Към 1-ви декември конфликтът е отнел живота на повече от 15 000 палестинци, а 1200 израелци са били убити в Газа от 7-и октомври, според Ал Джазира. На 9 октомври Израел обяви „пълна“ блокада на ивицата, с което спря доставките на храна и гориво.

The Weeknd беше назначен за посланик на добра воля за Световната продоволствена програма на ООН през 2021 г., което той нарече „огромна чест“. „Това е толкова огромна чест, защото става дума за получаване на възможност да помогнем на цяла страна и десетки милиони хора по света, които страдат от жесток глад“. ООН твърди, че музикантът е направил „лични дарения“ от 1,8 милиона долара и е събрал 5 милиона долара чрез своя хуманитарен фонд. По 1 долар от всеки билет, продаден за концертите на музиканта от турнето "After Hours Til Dawn" отиват в сметката на фонда.

Много музиканти призоваха за действия за прекратяване на войната между Израел и "Хамас". По-рано този месец Macklemore нарече конфликта „геноцид“ на пропалестински митинг и се присъедини към Dua Lipa, Killer Mike, Michael Stipe и други в искането за „незабавна деескалация и прекратяване на огъня в Газа и Израел“ в отворено писмо до американския президент Джо Байдън.

The Weeknd наскоро обяви отлагането на турнето си в Австралия и Нова Зеландия. Певецът трябваше да започне концертите в Бризбейн на 20-и ноември, но обяви, че шоуто ще бъде пренасрочено за други дати поради „непредвидени обстоятелства“.

Новини