The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Tony Bennett е диагностициран с болестта на Алцхаймер
Tony Bennett е диагностициран с болестта на Алцхаймер
Снимка: twitter, Kelsey Bennett
Tony Bennett е диагностициран с болестта на Алцхаймер Понеделник, 01.02.2021 г., 17:08 ч. Джаз легендата се бори тайно със състоянието си от няколко години

Легендарният американски певец Tony Bennett разкри пред AARP Magazine, че се бори с болестта на Алцхаймер. Той сподели линк към статията на списанието в Twitter и написа: "Животът е дар - дори и с Алцхаймер. Благодаря на Susan и семейството ми за подкрепата, и на AARP The Magazine за това, че разкаха моята история".

94-годишният певец има 19 награди "Грами", а кариерата му обхваща над 75 години.

Тежката диагноза му е поставена през 2016 г. Въпреки това той продължава да работи над продължението на съвместния джаз албум с Lady Gaga "Cheek to Cheek" (2014 г.). Двамата са записали новите парчета продължително време - между 2018 г. и началото на 2020 г. Колекцията е на финален етап и се очаква да излезе през пролетта.

Bennett остава в дома си в Ню Йорк със съпругата си Susan, но според изданието състоянието му бавно се влошава. Авторът на статията за певеца John Colapinto е видял и необработени видео материали, които разкриват емоционалната реакция на Lady Gaga след като научава за диагнозата на Bennett докато двамата записва новия си албум. Певицата определя джаз музиканта като "невероятен ментор и приятел" и е казвала, че за нея той е като баща. 

Коментари