Tony Bennett е диагностициран с болестта на Алцхаймер

Джаз легендата се бори тайно със състоянието си от няколко години

01 Февруари 2021
social
Снимка от twitter, Kelsey Bennett

Легендарният американски певец Tony Bennett разкри пред AARP Magazine, че се бори с болестта на Алцхаймер. Той сподели линк към статията на списанието в Twitter и написа: "Животът е дар - дори и с Алцхаймер. Благодаря на Susan и семейството ми за подкрепата, и на AARP The Magazine за това, че разкаха моята история".

94-годишният певец има 19 награди "Грами", а кариерата му обхваща над 75 години.

Тежката диагноза му е поставена през 2016 г. Въпреки това той продължава да работи над продължението на съвместния джаз албум с Lady Gaga "Cheek to Cheek" (2014 г.). Двамата са записали новите парчета продължително време - между 2018 г. и началото на 2020 г. Колекцията е на финален етап и се очаква да излезе през пролетта.

Bennett остава в дома си в Ню Йорк със съпругата си Susan, но според изданието състоянието му бавно се влошава. Авторът на статията за певеца John Colapinto е видял и необработени видео материали, които разкриват емоционалната реакция на Lady Gaga след като научава за диагнозата на Bennett докато двамата записва новия си албум. Певицата определя джаз музиканта като "невероятен ментор и приятел" и е казвала, че за нея той е като баща. 

Новини