Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Топене на килограми чрез „силата на мисълта“
Топене на килограми чрез „силата на мисълта“
Топене на килограми чрез „силата на мисълта“ Сряда, 26.09.2018 г., 17:41 ч. Желаещите да отслабнат трябва активно да я използват, за да постигнат ефект чрез този метод, установиха специалисти

Процесът на отслабване силно зависи от мотивацията и от визуализацията на крайния резултат, установи изследване на австралийски и британски учени. Казано с други думи, желаещите да отслабнат трябва активно да използват "силата на мисълта".

Заключенията на учените са базирани върху експеримент с доброволци, които били разделени на две групи. Психолози се занимавали с участниците в първата група по специално разработена методика, базирана върху визуализация на крайния резултат.

Доброволците трябвало да си представят как ще изглеждат, какво ще чувстват и как ще се промени животът им, след като отслабнат.

Заниманията с втората група били по методика, базирана върху мотивационни беседи. Участниците трябвало да разсъждават каква награда ще получи всеки от тях, след като отслабнат, както и да признаят защо започнали борба с излишните килограми.

Резултатите не закъснели и в двете групи, но бърборенето се оказало по-малко полезно от фантазирането мълчешком. За 6 месеца участниците в групата, осланяла се на "силата на мисълта", отслабнали със средно 4,11 кг, а тези във втората група - с едва 0,74 кг.

По-рано британски специалисти направиха интересно откритие в сферата на диетите, като увериха, че виното е идеално средство за отслабване. При това се препоръчва консумация на червено сухо вино заедно с чашка кафе.

Коментари