Това лято Henry Cavill за последно ще бъде Гералт от Ривия

25 април 2023
Henry Cavill The Witcher
Снимка от YouTube screenshot

Излезе първи официален тийзър на трети сезон на "Вещерът", в който за последно ще гледаме Henry Cavill като Гералт от Ривия преди Liam Hemsworth да поеме ролята за четвъртия сезон. 

Трети сезон ще бъде разделен на 2 части - първата се състои от пет епизода и ще излезе на 29-и юни, а втората включва още три епизода и ще бъде достъпна за зрителите от 27-и юли. 

“Докато монарси, магьосници и зверове от Континента се надпреварват да я заловят, Гералт скрива Сири от Синтра, решен да защити своето семейство от тези, които се опитват да го унищожат", се казва в описанието на сезона. “Натоварена с отговорната задача да обучи Сири в тайнството на магията, Йенефер ще ги заведе в крепостта Аретуза, където се надява да научи повече за способностите на момичето; вместо това обаче тримата се оказват на бойното поле сред политическа корупция, черна магия и предателство. Те трябва да се бият и да заложат всичко на карта или рискуват да загубят себе си завинаги".

Cavill напусна сериала след края на снимките на третия сезон. Тогава стана ясно, че ще се завърне в ролята на Супермен в предстоящ филм от вселената на DC Comics. Той облече костюма на супергероя за последно през 2017 г. в лентата “Лигата на справедливостта” и участва в допълнителна сцена във филма “Черният Адам” с Dwayne Johnson, който излезе миналата година. Тогава Johnson каза, че дълго се е борил за завръщането на Cavill като Супермен. Усилията му обаче се оказаха напразни, защото малко след официалното съобщение, новият шеф на DC Studios, режисьорът James Gunn, промени изцяло плановете за бъдещето на редица продукции от комиксовата вселена и едно от решенията му беше, че Cavill повече няма да бъде Супермен. Амбициите на Johnson за бъдещи проекти за Черния Адам също бяха зачеркнати. Вместо това Gunn обяви, че сам ще режисира филма “Супермен: Наследство”, в който “Супермен ще се опита да помири своя криптонски произход с човешкото си възпитание като Кларк Кент от Смолвил, Канзас”. Към момента информация за кастинг за ролята няма. 

“Вещерът” е адаптация на фентъзи романите на Анджей Сапковски. През декември излезе и лимитирания сериал от 4 епизода “Вещерът: Кръвен произход” с носителката на “Оскар” Michelle Yeoh в главната роля.

Новини