Tracy Chapman ще пее на наградите "Грами" в неделя

01 Февруари 2024
Tracy Chapman
Снимка от YouTube screenshot

Tracy Chapman ще изпълни своя емблематичен химн „Fast Car“ в дует с Luke Combs по време на наградите „Грами“ в неделя вечерта, съобщи Rolling Stone.

Сингълът достигна исторически върхове след кавър на Luke Combs, който оглави кънтри еърплей класацията на Billboard, превръщайки Chapman в първата чернокожа жена, която самостоятелно има авторските заслуга за кънтри хит номер едно.

След като завърши последното си турне през 2009 г., Chapman е свирила пред камерите само три пъти, уточнява Variety.

„Никога не съм очаквала да попадна в кънтри класациите, но за мен е чест да бъда там“, каза Chapman по-рано пред Billboard, когато говори за кънтри тласъка, който песента получи, след като Combs пусна кавъра си през април миналата година. „Щастлива съм за Luke и неговия успех и съм благодарна, че нови фенове откриха и прегърнаха „Fast Car““.

Нейният хит сингъл пожъна успех още с издаването си през 1988 г., след това отново през 2015 г. с възраждане като парче с тропически хаус привкус в ръцете на Jonas Blue и Dakota. А 35 години след дебюта на песента, интерпретацията на Combs достигна номер 2 в Hot 100 миналото лято и спечели кънтри наградите за песен и сингъл на годината.

Победата за Chapman в категорията за песен на годината бележи отдавна чакано събитие. Наградите за кънтри музика са проведени за първи път през 1967 г. и през 56-те години от връчването на първите отличия никога не е имало тъмнокож автор на песни – мъж или жена – който да спечели наградата „Песен на годината“, преди Chapman да вземе миналогодишния трофей.

Новини