Уаканда изпраща своя обичан крал

Финалният трейлър на “Черната пантера: Уаканда завинаги” показва погребението на Т’Чала и новия защитник на измислената африканска страна

03 октомври 2022
social
Снимка от Forum Film Bulgaria

“Само най-съкрушените хора могат да бъдат велики лидери” - тази емоционална реплика съпровожда кадри от погребението на крал Т’Чала или Черната пантера в началото на финалния трейлър на “Черната пантера: Уаканда завинаги”. 

Видеото показва и мистериозния нов защитник на измислената високотехнологична африканска страна, като в костюма на Черната пантера ще бъде жена. Остава обаче малко тайнственост, като все още не е категорично ясно дали сестрата на Т’Чала, Шури, ще се заеме с тежката задача да бъде пазител на народа и традициите си, или това е някоя от другите силни жени във филма на Marvel - Накия или Окойе. 

Трейлърът ни запознава бегло и с Намор и неговото подводно царство Атлантида. Както и в комиксите, той може да лети, благодарение на малки крила на ходилата си. M’Баку разкрива, че атланите приемат Намор за божество и убийството му ще доведе до “вечна война”. 

За кратко виждаме и новата супергероиня на Marvel, Айрънхарт (Желязно сърце), която лети с броня по подобие на тази на Железния човек. 

В “Черната пантера: Уаканда завинаги” участват Lupita Nyong’o, Letitia Wright, Danai Gurira, Winston Duke, Angela Bassett и Martin Freeman. Режисьорът Ryan Coogler представи новите попълнения - Tenoch Huerta, който е в образа на Намор, Mabel Cadena, Alex Livinalli и Dominique Thorne, която ще влезе в образа на Айрънхарт, и Michaela Coel по време на събитието Comic-Con в Сан Диего през юли. 

Продължението на хитовата продукция “Черната пантера” остана без своя главен актьор Chadwick Boseman, който почина през 2020 г. от рак. 

През юли президентът на студиото Marvel Kevin Feige разкри, че “Уаканда завинаги” ще бъде последния филм от така наречената четвърта фаза от киновселената на Marvel. 

Премиерата ще бъде на 11-и ноември, а предварителната продажба на билети за прожекциите в България започва на 10-и октомври.

 

Новини