Уилем Дефо се съгласил да участва в „Спайдърмен“ само ако има съществена роля

66-годишният актьор повтори ролята си на злодея Норман Озборн

07 януари 2022
social
Снимка от youtube screenshot

Уилем Дефо се съгласил да участва в „Спайдърмен: Няма път към вкъщи“ само ако има съществена роля във филма. 66-годишният актьор повтори ролята си на злодея Норман Озборн в скорошния блокбастър за супергерои и обясни, че искал уверения от филмовите шефове, че ролята му е нещо повече от епизодична.

Уилем каза пред вестник „Ню Йорк Таймс“: „Когато Ейми Паскал (продуцент на Спайдърмен) и Джон Уотс (режисьорът на „No Way Home“) ми се обадиха и казаха, че искат да ме запознаят с тази идея, си помислих, че това няма да го бъде, но реших да ги чуя. Наистина не исках да правя епизодична роля. Исках да се уверя, че има нещо доста съществено за правене. И другото нещо е, че казах, че наистина искам да има екшън – искам да бъда в екшън сцени. Защото това е наистина забавно за мен."

Дефо признава, че е очарован от концепцията за лошия герой от ранна възраст. "Всички имаме този малък дявол на едното рамо и този малък ангел на другото рамо. Спомням си, че като дете гледах карикатури с това изображение. Бог знае, че остана с мен."

Новини