Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
В Перник вече ще има вода през целия ден
В Перник вече ще има вода през целия ден
Снимка: БГНЕС
В Перник вече ще има вода през целия ден Понеделник, 23.03.2020 г., 16:39 ч. В следващите шест месеца ВиК - Перник ще получава вода от новоизградения авариен водопровод

На заседанието днес Министерският съвет разреши "Софийска вода" АД да предоставя вода на "Водоснабдяване и канализация" ООД - Перник.

В следващите шест месеца ВиК - Перник ще получава вода от новоизградения авариен водопровод, който свързва водопреносната мрежа на града и водопровода от село Мало Бучино. По този начин се осигури довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир "Белмекен" - СД "Манастирска" и СД "Грънчар", до Перник, се отбелязва в съобщението на правителствената пресслужба.

Водата трябваше да достигне до перничани още на 20-и март, но по време и на двата теста - на 18-и и 21-и март, новият водопровод аварира.

Малко след заседанието днес, което се проведе онлайн, премиерът Бойко Борисов отиде на място, където заедно с кмета на Перник Станислав Владимиров провери дали всичко с водопровода е наред. Той качи кмета в джипа си, за да разгледат подмяната на водопроводната мрежа в града.

На откриването кметът посочи, че перничани ще имат вода от 6 ч. сутринта до 22 ч. вечерта.

Перник е на воден режим от 18-и ноември миналата година, а от декември е в бедствено положение заради водната криза. В ареста вече трети месец заради кризата е бившият министър на екологията Нено Димов.

Решението за изграждането на водопровода беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК мрежата на София.

Коментари