Вижте кои актриси са с най-високо IQ

Ето петте холивудски звезди с най-висок коефициент на интелигентност

14 декември 2020
social
Снимка от unsplash.com

Британският психолог Айзенк измерва умствените способности с помощта на тест, според който коефициент на интелигентност над 115 точки показва интелектуално ниво над средното.


Нормалният диапазон и показателите на повечето хора варират между 85 и 110 точки. Ако IQ-то е под 85 точки – това говори за проблем или аномалия.

Ето петте холивудски звезди с най-висок коефициент на интелигентност:

Никол Кидман

Не е изненадващо, че актрисата има едно от най-високите нива на интелигентност. Актрисата израства в семейство на интелектуалци – баща й е психолог, а майка й – биолог. Никол е завършила Викторианския колеж по изкуствата в Мелбърн, образовала се е в театър „Филип Стрийт“ в Сидни и е учила история на театъра. Красавицата се занимава с пеене, като непрекъснато овладява нови умения в подготовка за ролите си. Нейното IQ е 132 точки.

Кейт Бекинсейл

Кейт учи в Оксфорд и е истински европейски интелектуалец, усърдно изучаващ чужди езици. Познава френска и руска литература, владее свободно и немски. Малко хора знаят, че актрисата говори руски и рецитира Чехов в оригинал. Психолозите оценяват коефициента на интелигентност на Кейт на 134 точки.

Джоди Фостър

От ранна възраст Джоди показва изключителни умствени способности, научава се да чете на 3-годишна възраст, учи в престижно училище в Лос Анджелис с преподаване на френски език. Завършила е бакалавърска и докторска степен от Йейлския университет, част от него е платила с хонорара за ролята си на проститутка в „Шофьор на такси”. Завършва университета с отличие, получава докторска степен по литература. Звездата от филма “Мълчанието на агнетата” се отличава с висока интелигентност, коефициентът й е 138 точки.

Натали Портман

Една от най-красивите и талантливи съвременни актриси. Пътят към върха на славата започва още в ранна възраст – с участието й във филма “Леон”. Натали владее писмено и говоримо пет езика. Тя е бакалавър по психология в Харвард. Известно е, че актрисата е пропуснала премиерата на „Междузвездни войни“, за да се подготви за последните си изпити. Учи в Еврейския университет в Йерусалим. По време на обучението професорите непрекъснато хвалят способностите й. Известно е, че нейната научна работа върху мозъчната функция е публикувана два пъти в престижни списания. Не е изненадващо, че коефициентът на интелигентност на Натали е 140 точки.

Шарън Стоун

Като дете Шарън била много умна и вглъбена в себе си, тръгнала на училище от петгодишна възраст и преминала направо във втори клас. На 15-годишна възраст постъпва в университет, където учи история на изкуството и литература. Тя прекъсва обучението си, за да участва в конкурс за красота, след което става модел. Невероятният коефициент на интелигентност на Шарън е над нормалния – 154 точки. Звездата, която се събуди известна след „Първичен инстинкт“, все още привлича обществеността с външния си вид и смайващ интелект.

Новини