Вижте салатите на звездите

Те ги консумират за храна, а не за мезе

29 март 2023
Beyonce
Снимка от Facebook

Пролет е. Времето на салатите настъпи. Оказва се обаче, че можело и салата без ракия. Ако този извод не ви шокира твърде, вижте някои от любимите свежи салати на някои холивудски звезди, които можете да опитате вкъщи.

Бионсе
Съставки: къдраво зеле, краставица, моркови, листа нори, кориандър, босилек, зелен лук, печени бадеми.

Когато Бионсе била на 22-дневна веганска диета, това ястие от зеле и водорасли било едно от любимите ѝ. За подправянето певицата използва смес от тахан, смлени сусамови семена, лимон, зехтин, чесън и сусамово масло.

Селена Гомес
Съставки: пуешко месо, авокадо, боб, билки.

Селена Гомес спазва здравословен хранителен режим, откакто е диагностицирана с лупус. В гримьорната на актрисата и певица винаги има зеленчуци, протеини, кафяв ориз или пълнозърнести продукти. 

Дженифър Анистън
Състав: булгур, краставици, магданоз, мента, червен лук, боб, нахут, сирене, шамфъстък.

Всичко започва с интервюто на Кортни Кокс за „The LA Times” през 2010 г. Актрисата разкри, че тя, Дженифър Анистън и Лиса Кудроу са яли една и съща салата всеки ден за обяд, докато са снимали "Приятели". Рецептата за "точно това ястие" стана вайръл в интернет и беше наречена "Салатата на Анистън". 

Джесика Алба
Съставки: настъргани моркови, авокадо, домат, грейпфрут, лимонов сок, зехтин.

"Четири дни в седмицата се опитвам да ям само растителни храни и да избягвам алкохола. В петък, събота и неделя всичко е позволено. Това ми се струва доста балансирана диета", споделя актрисата пред списание „Women's Health”.

Джулия Робъртс
Съставки: бекон, брюкселско зеле, шамфъстък, овче сирене, яйце.

На церемонията по връчването на Холивудските филмови награди през 2020 г. актрисата се определи като "чревоугодник". Филмовата звезда получила рецептата за любимата си салата от готвача Тейлър Будро. За първи път тя опитала ястието, докато вечеряла с Джордж Клуни и други приятели.

Новини