"Всичко, навсякъде, наведнъж" спечели почти всичко на Гилдията на филмовите актьори

27 Февруари 2023
James Hong
Снимка от БГНЕС

"Всичко, навсякъде, наведнъж" спечели (почти) всички награди на на Гилдията на филмовите актьори. Абсурдистката научнофантастична комедия продължи да доминира в тазгодишния сезон на холивудските награди, като спечели най-високите отличия и тук. Филмът за американско семейство от китайски произход, подложено на данъчна ревизия, което в крайна сметка се бори със суперзлодей, обикалящ вселените, спечели също наградите за най-добра актриса за Мишел Йео, най-добър актьор в поддържаща роля за Ке Хюй Куан и най-добра актриса в поддържаща роля за Джейми Лий Къртис.

94-годишният актьор Джеймс Хонг открадна шоуто на галата вечерта в неделя, като получи последната награда за най-добър актьорски състав във филм - еквивалент на най-добрия филм на звездната церемония. Хонг разказа за това как някога в Холивуд са назначавали бели актьори със "залепени очи" за главните азиатски роли, защото продуцентите смятали, че "азиатците не са достатъчно добри и не са касови".

"Но вижте ни сега, а?", каза той под бурни овации.

Подкрепени от повече от 120 000 членове на актьорския съюз в Холивуд, наградите SAGА са важен предшественик на наградите "Оскар", чийто най-голям блок гласуващи също са актьори.

Тази година "Оскарите" ще се проведат на 12 март.

Новини