“Всичко навсякъде наведнъж” обра и наградите “Независим дух”

05 март 2023
Everything Everywhere All at Once
Снимка от БГНЕС

Филмът “Всичко навсякъде наведнъж” e все по-близо до успеха на Оскарите, след като триумфира на наградите “Независим дух”. Продукцията спечели награда за най-добър филм, за режисьор – Daniel Kwan и Daniel Scheinert, актьори – Michelle Yeoh, Ke Huy Quan и Stephanie Hsu, както и за сценарий и монтаж. 

“Искам да благодаря на всички, които правят независимо кино”, каза Scheinert. 

Наградите бяха връчени в събота в традиционната палатка на плажа в Санта Моника, а церемонията можеше да се гледа на живо в социалните мрежи.

Водещ беше Hasan Minhaj. “Наградите вече са мъртви. Двегодишното ми дете гледа видеоклипове с повече зрители, отколкото имат Оскарите”, каза той.

Ke Huy Quan спечели награда за най-добро поддържащо изпълнение. Очаква се актьорът да спечели и “Оскар” за поддържаща мъжка роля. 

Наградите “Независим дух” са полово неутрални.

Hsu спечели наградата за филмов пробив. “Благодаря, че повярвахте в моето изкуство”, каза актрисата.

Quinta Brunson спечели наградата за главна роля в сериал за изпълнението си в “Начално училище Абът”. “Цялата красота и кръвопролитие” на Laura Poitras спечели приза за най-добър документален филм. Филмът е посветен на живота на фотографката и активистка Nan Goldin.  

“Жените говорят” беше обявен за носител на наградата “Robert Altman” за цялостно постижение на екипа. 

“Пачинко” на Apple TV+ получи награда на телевизията. “Репетицията” получи награда за сериал, основан на импровизация. 

“Джойленд” спечели наградата за най-добър международен филм. Florian Hoffmeister спечели награда за операторско майсторство за работата си в “Тар”. 

Победителите се определят чрез гласуване от членовете на организацията “Film Independent”. Бюджетът на филмите, които имат право да бъдат допуснати до номинациите "Независим дух", наскоро беше увеличен от 22,5 на 30 млн. щатски долара.

Новини