Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Втора жертва на коронавируса у нас
Втора жертва на коронавируса  у нас
Втора жертва на коронавируса у нас Събота, 14.03.2020 г., 12:10 ч. Почина 74-годишният мъж, който бе настанен в "Пирогов" на 8 март

След продължителни реанимационни мероприятия днес е починал 74-годишният мъж, , който бе настанен в "Пирогов" и при който беше потвърден COVID-19.

Пациентът бе приет в лечебното заведение в тежко здравословно състояние на 8 март. Той е страдал от тежки хронични белодробни проблеми, информират от здравното заведение. Мъжът беше съпруг на починалата жена-първата жертва на коронавируса у нас.

Новорегистрираните 8 случая вчера са на пациенти между 24 и 80 години. Сред тях е мъж, приет в Плевен. Това е трети случай в града, но тези пациенти нямат нищо общо помежду си.

Най-възрастната пациентка от изминалото денонощие е настанена в "Пирогов" , преместена от болница "Св. Наум". Там е направена дезинфекция, има полиция, всички, които са контактували с пациентката са под карантина. Жената е имала признаци на болест, различна от тази, за която е приета.

Само трима са хоспитализирани, други трима са с много леки или без симптоми и са по домовете си.

Във ВМА има шестима заразени с коронавирус. Това са хора над 50 години. Повечето са били на ски. Всички са с температура, но не по-висока от 38 градуса и силно зачервено гърло. Само една жена е с пневмония. Други органи и системи на тези пациенти не са засегнати. Наблюдават се промени в кръвните изследвания.

Коментари