Вторият сезон на "Домът на дракона" ще е още по-кратък

29 март 2023
Matt Smith
Снимка от БГНЕС

Вторият сезон на сериала "Домът на дракона" ще се състои от 8 епизода вместо от 10, както първия, съобщава Deadline. Ръководството на стрийминг услугата HBO е решило да намали броя на епизодите поради промени в сценария. Предполага се, че създателите на сериала вече планират трети сезон.

Порталът пише, че изпълнителният продуцент Ryan Condal работи с автора на книгата George R.R. Martin по въпроса "как да се прекъсне разказът от сезон в сезон, какви битки да се включат в сюжета и кога". Твърди се, че части от историята, първоначално предвидени за втори сезон, включително "голяма битка", е решено да се пренесат в трети сезон. Източниците на портала уточняват, че ръководството на HBO все още решава дали три или четири сезона "ще бъдат оптимални, за да се разкаже цялата история".

Новината идва на фона на предстоящото съвсем скоро начало на снимките за сезон 2 във Великобритания. Очаква се епизодите да са готови за излъчване през лятото на 2024 г. 

"Домът на дракона" е предистория на "Игра на тронове" и е базиран на сюжета в книгата "Огън и кръв", която разказва историята на фамилията Таргериън. Премиерата на първия сезон беше през август 2022 г. Поредицата спечели "Златен глобус" за най-добър драматичен сериал.

 

Новини