Въпреки скандала: Кайли Дженър е най-печелившата знаменитост

Рапърът Кание Уест e на върха на класацията на сп. "Форбс" сред музикантите

05 юни 2020
social
Снимка от instagram

Кайли Дженър е на първо място в класацията на стоте най-печеливши знаменитости, изготвена от сп. "Форбс". По данни на изданието 22-годишната риалити звезда е спечелила 590 милиона долара за една година. Значителна част от тази сума красавицата е придобила благодарение на продажбата на 51 процента от акциите на своята козметична марка на друга голяма компания в разкрасителната индустрия.

Списъкът беше обявен малко след скандала между Дженър и списанието, при който "Форбс" отне титлата на Кайли за най-младата милиардерка в света, която сама е спечелила състоянието си.

На второ място в ранглистата фигурира американският рапър Кание Уест, чиито годишен приход е 170 милиона долара. Така той оглави подреждането на най-печелившите музиканти в света за 2020-а. По-голямата част от печалбите на рапъра обаче не са от музиката му, а от договора му с известна марка за спортни стоки за продажбата на популярната му колекция спортни обувки, както и от бранда му за дрехи.

В челната тройка на класацията попада и швейцарският тенисист Роджър Федерер, спечелил 106,3 милиона долара.

В топ 10 са още футболните звезди Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Неймар, баскетболистът Леброн Джеймс, американският актьор и собственик на филмова компания Тайлър Пери, радиоводещият Хауърд Стърн и актьорът Дуейн Джонсън

След Уест сред най-печелившите музиканти се нарежда сър Елтън Джон, който е на 14-о място в основната класация с 81 милиона долара годишна печалба. Ariana Grande заема 17-о място със 72 милиона долара, а братята Джонас са на 20-а позиция с 68.5 милиона. Всички те са заслужили място в топ 20 заради печалбите си от турнета: "Farewell Yellow Brick Road Тour" на Джон беше втората най-успешна обиколка за 2019 г. с приходи от 212 милиона долара, "Sweetener World Tour" донесе на Grande 146 милиона, а тримата братя Джонас са печелили по над 1.5 милиона от всеки концерт от турнето "Happiness Begins Tour".

Общо знаменитостите са изработили 6,1 милиарда долара, което е с 200 милиона по-малко от миналата година.

Новини